Fotografieworkshop en kunstles tijdens het buitenprogramma

De leerlingen van de huiswerkklas hebben de afgelopen maanden veel thuis gezeten. De scholen waren dicht en ook de huiswerkklas moest tijdelijk de deuren sluiten vanwege de situatie rondom Corona. De buitenactiviteiten die Huiswerkklas Oude Westen deze zomer organiseert zijn dan ook een welkome afwisseling. Kijk en lees mee wat de leerlingen allemaal beleven!   

Foto's op grote hoogte
Op een zonnige middag is een groepje van acht leerlingen van de huiswerkklas vanuit de Josephstraat vertrokken naar de Hoge Wiek voor een bijzondere workshop fotografie. De Hoge Wiek  is een studentenflat en telt maar liefst 18 verdiepingen. Vanaf het dak word je getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over heel Rotterdam. De perfecte plek voor spectaculaire foto’s!  

De workshop werd verzorgd door fotograaf Marcel Moonen. Marcel leerde onze leerlingen de beginselen van fotografie. Een van zijn tips was: altijd eerst goed de omgeving in je opnemen voordat je een foto gaat maken. Na de tips van Marcel hebben de kinderen de ruimte gekregen om zelf foto’s te nemen van het adembenemende uitzicht en hebben ze ook foto’s van elkaar genomen. Uiteraard zijn er ook de nodige plaatjes geschoten voor TikTok. We hebben genoten van elkaars gezelligheid en tussendoor lekkere hapjes en drankjes genuttigd. Als afsluiting van een leuke middag heeft de fotograaf van iedereen een professionele portretfoto genomen.

Huiswerkklas Oude Westen dankt Marcel Moonen hartelijk voor zijn bijdrage. Ben je benieuwd naar Marcels werk? Neem eens een kijkje op zijn website: https://marcelmoonenvisuals.nl/.

Kunstzinnig in Museumpark
Deze buitenactiviteit begon met een lekker stuk pizza op een kleedje in het Museumpark in Rotterdam. Terwijl de leerlingen van hun pizza genoten, gaf kunstenares Stella hen een spoedcursus kunstgeschiedenis. Uiteraard mochten de kinderen hun vragen afvuren op Stella. Zo zijn ze een hoop wijzer geworden over bijvoorbeeld de bijzondere rozentuin in het Museumpark.

Na de pizza zijn we aan twee leuke activiteiten begonnen die Stella had voorbereid. Zo kregen de leerlingen de opdracht om een door Stella gekozen kunstwerk uit een kunstboek na te tekenen. Let wel: zónder naar de afbeelding te kijken, maar puur op basis van de omschrijving die Stella gaf. Door vragen te stellen kregen de leerlingen meer details over het kunstwerk te weten en konden ze hun tekening afmaken. Wat een bijzondere resultaten leverde dat op! Na het tekenen voerden de leerlingen allerlei activiteiten uit in tweetallen.

Al met al hebben de leerlingen een gezellige middag gehad, veel plezier gemaakt én zijn ze een middag bezig geweest met kunst op de meest kunstzinnige plek van Rotterdam. Bedankt, Stella!