Straatvoetbal en levend fornite tijdens het buitenprogramma

De leerlingen van de huiswerkklas hebben de afgelopen maanden veel thuis gezeten. De scholen waren dicht en ook de huiswerkklas moest tijdelijk de deuren sluiten vanwege de situatie rondom Corona. De buitenactiviteiten die Huiswerkklas Oude Westen deze zomer organiseert zijn dan ook een welkome afwisseling. Kijk en lees mee wat de leerlingen allemaal beleven!   

Straatvoetbal: de beste tips en tricks
Coole kunstjes met een voetbal: dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Op een zonnige middag lieten Anass Tachi en zijn vriend hun indrukwekkende kunsten met de bal zien. Na de show hebben de leerlingen van de huiswerkklas tips gekregen om zelf net zo goed te worden.

Elke leerling mocht oefenen met verschillende baltrucjes onder broodnodige begeleiding van de trainers. Het was leuk om iedereen druk bezig te zien met de voetballen en er bleken echte voetbaltalenten tussen de leerlingen te zitten! De twee beste spelers van de huiswerkklas hebben een battle gespeeld tegen elkaar, die tot een terechte winnaar heeft geleid. 

De workshop zou een uurtje duren, maar onze leerlingen hadden zoveel plezier in deze activiteit dat ze drie keer zolang bezig zijn geweest. We kunnen wel stellen dat de workshop van Anass een succes was. Veel dank namens al onze leerlingen! 

Fortnite in het 'echt'
We hebben het schooljaar afgesloten met een potje 'Fortnite' in real life (outdoor lasergamen). Na een jaar hard werken en alle extra uitdagingen die de situatie rondom Corona met zich mee bracht, hadden de leerlingen een uitstapje meer dan verdiend.  

Gewapend met laserpistolen en helmen zijn we het Kralingsebos in gedoken om tegen elkaar te strijden. De leerlingen waren verdeeld in twee groepen: Oranje en Blauw. Het lukte aardig om elkaar te ontwijken door de schuilen achter  de bomen en bosjes. Overal lagen soldaten hun doelwitten te bespioneren en te besluipen, zo spannend! 

Via een speciaal systeem werden de scores bijgehouden en na iedere ronde werd het winnende team bekend gemaakt. Na vier rondes was team Blauw de winnaar. Gefeliciteerd allemaal!