Huiswerkklas Oude Westen gesloten tot en met 5 april 2020

16 maart 2020

In verband met de ontwikkelingen rondom het nieuwe Coronavirus in Nederland, is de huiswerkklas tijdelijk gesloten tot en met 5 april 2020.

Zoals eerder aangegeven in dit bericht, volgen we bij de huiswerkklas de adviezen van de overheid op omtrent de bestrijding van het Coronavirus (zie ook https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus). Dit weekend heeft de overheid besloten dat alle scholen in Nederland de komende drie weken hun deuren moeten sluiten.

Bij de huiswerkklas willen geen onnodige risico’s nemen als het gaat om de gezondheid van jullie, onze medewerkers en jullie familie en vrienden. Daarom hebben we besloten om de huiswerkklas te sluiten tot en met 5 april 2020. Deze datum komt overeen met de periode die de overheid aanhoudt voor de Coronamaatregelen. Gisteren is deze brief naar ouders en leerlingen van de huiswerkklas gestuurd. Ook vrijwilligers hebben bericht gekregen.  

Aktiegroep Oude Westen dicht
Ook de Aktiegroep Oude Westen is de komende weken gesloten. In tegenstelling tot wat er in onze brief aan ouders en leerlingen stond, is het dus niet mogelijk om daar gebruik te maken van de printer of het kopieerapparaat.

Tot 6 april!
Natuurlijk vinden wij het heel vervelend dat we onze leerlingen de komende weken niet kunnen ondersteunen zoals we dat normaal doen. Uiteraard hopen we dat we na deze periode onze deuren weer kunnen openen voor iedereen.

Zonder tegenbericht vanuit ons, zien we iedereen graag op maandag 6 april allemaal weer bij de huiswerkklas! Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op via: info@huiswerkklasoudewesten.nl. Houd ook de website in de gaten voor actuele informatie. 

Meer lezen

Coronavirus in Rotterdam: wat doet de huiswerkklas?

1 maart 2020

De afgelopen week kwam in het nieuws dat in Nederland mensen besmet zijn met het Coronavirus. Bij Huiswerkklas Oude Westen hebben we nagedacht over hoe we omgaan met de ontwikkelingen rondom het virus in Nederland.

Ons beleid met betrekking tot de uitbraak van het virus in Nederland en Rotterdam vindt u hier

Heeft u of uw kind vragen over het virus en onze aanpak? Stuur dan een mail naar info@huiswerkklasoudewesten.nl of benader één van de medewerkers wanneer de huiswerkklas geopend is. 

Meer lezen

Huiswerkklas Oude Westen is verhuisd naar de Josephstraat!

24 februari 2020

De huiswerkklas heeft meer ruimte nodig voor alle (nieuwe) activiteiten die we organiseren op het gebied van huiswerkbegeleiding en bijles. We willen deze activiteiten kunnen aanbieden aan leerlingen van de basisschool, het voortgezet onderwijs en het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs. Daarom zijn we verhuisd naar een nieuwe locatie.

We blijven natuurlijk in het hart van het Oude Westen gevestigd; de nieuwe locatie is niet ver van de locatie waar we eerst zaten. Ons nieuwe adres is Josephstraat 4, 3014 TD in Rotterdam. Dit is het tweede gebouw dat je tegenkomt als je tussen de IJssalon en Richard Shoes op de West Kruiskade de hoek omgaat. Het is het pand van de vroegere Augustinusschool. Let op: de ingang van de huiswerkklas is niet dezelfde als die van de huidige Augustinusschool.

Op maandag 2 maart, na de voorjaarsvakantie, is iedereen vanaf 16 uur van harte welkom voor huiswerkbegeleiding en/of om een kijkje te nemen in ons nieuwe pand. 

Meer lezen

Op avontuur in Walibi

24 oktober 2019

Een van de leukste tradities van Huiswerkklas Oude Westen is het jaarlijkse uitje met leerlingen naar een pretpark. Dit jaar gingen we naar Walibi!

Na een schooljaar lang hard werken stond in juli 2019 de zomervakantie weer voor de deur. Om de vakantie in te luiden en alle successen die de leerlingen dit jaar bereikt hebben te vieren, vetrokken we met een bus vol jongeren naar Walibi. Zo kunnen de leerlingen nog even genieten van elkaars gezelschap, voordat ze afscheid nemen voor de lange zomervakantie waarin de meesten een aantal weken naar het buitenland gaan. En wat hebben we genoten! Weer of geen weer, regen of geen regen: het was de hele dag een komen en gaan van leerlingen van de huiswerkklas bij alle achtbanen in Walibi. Onder begeleiding van Ilina en Deniz en een aantal ouders mochten zij het park zelfstandig verkennen. Tussen de middag hadden we op een centraal punt afgesproken om samen wat lekkers te eten. Daarna mochten de kinderen weer op avontuur. Met dank aan de basketballskills van Babacar wonnen we zelfs een nieuwe mascotte voor de huiswerkklas: een mega Husky! Al met al hebben zowel de leerlingen als de begeleiders een heerlijke dag gehad; we kijken nu alweer uit naar het volgende leuke uitstapje.

Meer lezen

Feest: op eigen benen!

24 oktober 2019

Sinds 2019 is Huiswerkklas Oude Westen een zelfstandige stichting. We wilden deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseerden we een feest voor alle leerlingen, ouders en vrienden van de huiswerkklas.
 
Op 26 september werd de Leeszaal in het Oude Westen omgetoverd tot feestzaal. Huiswerkklas Oude Westen is sinds een paar maanden een zelfstandige stichting (en geen onderdeel meer van Aktiegroep Oude Westen) en dat moest gevierd worden. De avond begon om half zes met een warm welkom door bestuursvoorzitter Christof Wielemaker. Vervolgens ging het nieuwe filmpje over de huiswerkklas in première. Heb je dit filmpje nog niet gezien? Bekijk het hier. Na het filmpje hebben we genoten van een super enthousiast en goed optreden van dansgroep X. Vervolgens mochten alle genodigden proeven van een heerlijk buffet dat tot in de puntjes was voorbereid door X. De rest van de avond was er tijd om te dansen en bij te kletsen.
 
Huiswerkklas Oude Westen wil alle aanwezigen bedanken voor hun komst en bijdrage. Wij vonden het feest erg geslaagd en hopen dat we in de toekomst nog veel successen met jullie samen mogen vieren.  

Meer lezen