We wensen jullie fijne feestdagen

24 december 2020


Wij wensen onze leerlingen fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar. Houd je aan de adviezen vanuit de overheid én zorg goed voor elkaar. 

We hopen jullie vanaf woensdag 20 januari weer te ontvangen op de Kogelvangersstraat.

Bestuur en medewerkers van de Huiswerkklas Oude Westen

Huiswerkklas  gesloten tot en met 19 januari 2021

24 december 2020

De Huiswerkklas Oude Westen is  gesloten van 16 december 2020 tot en met dinsdag 19 januari 2021. Wij volgen we bij de huiswerkklas de adviezen van de overheid op bij de bestrijding van het Coronavirus. De overheid heeft besloten dat de scholen in Nederland tot en met 19 januari 2021 hun deuren moeten sluiten voor fysiek onderwijs.  

Wij vinden het jammer dat we onze leerlingen de komende weken niet fysiek kunnen ondersteunen bij het maken van huiswerk en het leren voor toetsen. Uiteraard hopen we dat we na deze periode onze deuren weer kunnen openen voor iedereen.

Wat we wél blijven doen is online begeleiding geven. Leerlingen kunnen zich hiervoor aanmelden via de groeps-app of via de mobiele telefoon bij onze medewerkers Ilina Fernandes en Deniz Demir (M 06 11835620 / M  06 21496398). Zij koppelen de vraag van leerlingen aan onze vrijwilligers om de begeleiding online op te starten.

 Voor nu wensen wij  onze leerlingen heel veel succes de komende periode op school en thuis. Houd je aan de adviezen vanuit de overheid én zorg goed voor elkaar. 

Zonder tegenbericht vanuit ons, zien we de leerlingen graag terug op woensdag 20 januari 2021 bij de huiswerkklas. Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op via: info@huiswerkklasoudewesten.nl

16 november van start op nieuwe locatie (en met nieuwe tijden)

15 november 2020

In het weekend van 14-15 november heeft het team van de Huiswerkklas hard gewerkt aan onze verhuizing naar Centrum Ettaouhid, Kogelvangerstraat 114, 3014 ZP Rotterdam. 

Wij hebben op deze locatie weer een vaste basis  voor onze huiswerkbegeleiding in de wijk. Wij gaan de Huiswerkklas vanuit dit pand verder uitbouwen.  Het pand is een schoolgebouw en daarom bijzonder geschikt. We kunnen in dit gebouw huiswerk maken en de begeleiding goed organiseren en - niet onbelangrijk - méér leerlingen opvangen. Het gebouw is bovendien mooi opgeknapt en modern ingericht. 

Op maandag 16 november starten we op onze nieuwe locatie, voor zowel de leerlingen uit het voortgezet onderwijs als de leerlingen van de hoogste klassen van het basisonderwijs.

Onze openingstijden zijn als volgt:

Maandag
15.30 uur – 17.00 uur  Leerlingen Basisonderwijs
16.30 uur – 19.00 uur  Leerlingen Voortgezet Onderwijs

 Dinsdag
15.30 uur – 17.00 uur  Leerlingen Basisonderwijs
16.30 uur – 19.00 uur  Leerlingen Voortgezet Onderwijs

 Woensdag
16.00 uur – 18.30 uur  Leerlingen Voortgezet Onderwijs

Donderdag
16.00 uur – 18.30 uur  Leerlingen Voortgezet Onderwijs

 Wij zien alle leerlingen graag a.s. maandag 16 november  in ons nieuwe pand. 

Kijk mee met ons buitenprogramma!

Augustus 2020

Vanaf juni tot aan het einde van het schooljaar heeft de huiswerkklas een buitenprogramma georganiseerd voor de leerlingen. Benieuwd naar de activiteiten die de leerlingen tijdens dit programma hebben gedaan? Klik hier voor foto's van de fotografieworkshop en kunstles. Of bekijk de foto's van het straatvoetballen en lasergamen hier

Nieuw: het buitenprogramma van Huiswerkklas Oude Westen

12 juni 2020

De Huiswerkklas mist haar leerlingen. En heeft een oplossing! Sinds eind april zijn we i.v.m. de coronacrisis overgestapt op online huiswerkbegeleiding. Nu we hebben besloten tot het eind van dit schooljaar op deze manier te blijven werken, missen we de leerlingen (en de leerlingen elkaar). Daar hebben we iets op gevonden: een sociaal en leerzaam buitenprogramma, in kleine groepen.

Buitenprogramma
Vanaf volgende week bieden we één keer per week een leuke én leerzame activiteit aan onze leerlingen aan, in kleine groepjes. We hebben inmiddels een fotografieles in de wijk, een kickboksles in het park, een rondleiding door het stadhuis en nog veel meer leuks gepland. We gaan hiermee nog een tijdje door. De huiswerkklas biedt immers niet alleen hulp bij de lesstof, maar ook een positieve, gezellige, en leerzame omgeving. En dat geven we de komende tijd op deze manier vorm.

Trots!
We zijn trots op ons snel schakelende team en onze fantastische vrijwilligers dat we dit met elkaar hebben georganiseerd. En natuurlijk op de leerlingen, die ondanks al dat ‘remote learning’ en de beperkte bewegingsvrijheid goede moed houden en hard blijven werken voor mooie resultaten.

Huiswerkklas stapt tijdelijk over naar online huiswerkbegeleiding

23 april 2020

De huiswerkklas wil leerlingen ook tijdens de coronacrisis blijven ondersteunen met huiswerkbegeleiding. Nu de landelijke coronamaatregelen langer aanhouden, gaat de huiswerkklas leerlingen daarom (tijdelijk) online begeleiden.  Vanaf nu kunnen onze leerlingen van de middelbare school hulp op afstand krijgen van een vrijwilliger. De leerlingen zijn inmiddels op de hoogte van dit aanbod en kunnen het aangeven wanneer zij behoefte hebben aan begeleiding.

Huiswerkbegeleiding op afstand
Samen met onze vrijwilligers hebben we de handen ineen geslagen om een werkende aanpak voor online huiswerkbegeleiding op te zetten. Voor hulp bij het maken van huiswerk, of voor hulp bij het leren van een toets kunnen leerlingen gewoon bij de huiswerklas terecht. Alleen gebeurt dit voortaan online. Vrijwilligers en leerlingen praten met elkaar via de mail of via videobellen. Ook kunnen leerlingen altijd via Whatsapp terecht voor een praatje met elkaar of  onze medewerkers. Onze medewerkers zorgen ervoor dat er regelmatig individueel contact is met alle leerlingen. Door deze contactmomenten en de begeleiding op afstand, laten we leerlingen merken dat we er ook nu voor ze zijn. 

Opening huiswerkklas
We hopen natuurlijk weer snel open te mogen en onze leerlingen te verwelkomen in de huiswerklas. Achter de schermen zijn we daarom druk bezig met de voorbereidingen hierop, gericht op de juiste bescherming van de gezondheid van leerlingen, ouders en medewerkers.

Doe mee! 
Wil je ook gebruikmaken van huiswerkbegeleiding op afstand? Stuur dan een mailtje naar info@huiswerkklasoudewesten.nl of bel een van de medewerkers. Wij zorgen er dan voor dat je mee kunt doen! 

Huiswerkklas PO 
Ons aanbod voor de basisschoolkinderen kunnen we niet op afstand aanbieden. Nu bekend is geworden dat de basisscholen weer langzaam opengaan, maken wij afspraken met deelnemde scholen over het opstarten van onze lessen voor hun leerlingen. 

Huiswerkklas Oude Westen gesloten tot en met 5 april 2020

 16 maart 2020

In verband met de ontwikkelingen rondom het nieuwe Coronavirus in Nederland, is de huiswerkklas tijdelijk gesloten tot en met 5 april 2020.

Zoals eerder aangegeven in dit bericht, volgen we bij de huiswerkklas de adviezen van de overheid op omtrent de bestrijding van het Coronavirus (zie ook https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus). Dit weekend heeft de overheid besloten dat alle scholen in Nederland de komende drie weken hun deuren moeten sluiten.

Bij de huiswerkklas willen geen onnodige risico’s nemen als het gaat om de gezondheid van jullie, onze medewerkers en jullie familie en vrienden. Daarom hebben we besloten om de huiswerkklas te sluiten tot en met 5 april 2020. Deze datum komt overeen met de periode die de overheid aanhoudt voor de Coronamaatregelen. Gisteren is deze brief naar ouders en leerlingen van de huiswerkklas gestuurd. Ook vrijwilligers hebben bericht gekregen.  

Aktiegroep Oude Westen dicht
Ook de Aktiegroep Oude Westen is de komende weken gesloten. In tegenstelling tot wat er in onze brief aan ouders en leerlingen stond, is het dus niet mogelijk om daar gebruik te maken van de printer of het kopieerapparaat.

Tot 6 april!
Natuurlijk vinden wij het heel vervelend dat we onze leerlingen de komende weken niet kunnen ondersteunen zoals we dat normaal doen. Uiteraard hopen we dat we na deze periode onze deuren weer kunnen openen voor iedereen.

Zonder tegenbericht vanuit ons, zien we iedereen graag op maandag 6 april allemaal weer bij de huiswerkklas! Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op via: info@huiswerkklasoudewesten.nl. Houd ook de website in de gaten voor actuele informatie. 

Huiswerkklas Oude Westen is verhuisd naar de Josephstraat!

24 februari 2020

De huiswerkklas heeft meer ruimte nodig voor alle (nieuwe) activiteiten die we organiseren op het gebied van huiswerkbegeleiding en bijles. We willen deze activiteiten kunnen aanbieden aan leerlingen van de basisschool, het voortgezet onderwijs en het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs. Daarom zijn we verhuisd naar een nieuwe locatie.

We blijven natuurlijk in het hart van het Oude Westen gevestigd; de nieuwe locatie is niet ver van de locatie waar we eerst zaten. Ons nieuwe adres is Josephstraat 4, 3014 TD in Rotterdam. Dit is het tweede gebouw dat je tegenkomt als je tussen de IJssalon en Richard Shoes op de West Kruiskade de hoek omgaat. Het is het pand van de vroegere Augustinusschool. Let op: de ingang van de huiswerkklas is niet dezelfde als die van de huidige Augustinusschool.

Op maandag 2 maart, na de voorjaarsvakantie, is iedereen vanaf 16 uur van harte welkom voor huiswerkbegeleiding en/of om een kijkje te nemen in ons nieuwe pand. 

Op avontuur in Walibi

19 september 2019

Een van de leukste tradities van Huiswerkklas Oude Westen is het jaarlijkse uitje met leerlingen naar een pretpark. Dit jaar gingen we naar Walibi!

Na een schooljaar lang hard werken stond in juli 2019 de zomervakantie weer voor de deur. Om de vakantie in te luiden en alle successen die de leerlingen dit jaar bereikt hebben te vieren, vetrokken we met een bus vol jongeren naar Walibi. Zo kunnen de leerlingen nog even genieten van elkaars gezelschap, voordat ze afscheid nemen voor de lange zomervakantie waarin de meesten een aantal weken naar het buitenland gaan. En wat hebben we genoten! Weer of geen weer, regen of geen regen: het was de hele dag een komen en gaan van leerlingen van de huiswerkklas bij alle achtbanen in Walibi. Onder begeleiding van Ilina en Deniz en een aantal ouders mochten zij het park zelfstandig verkennen. Tussen de middag hadden we op een centraal punt afgesproken om samen wat lekkers te eten. Daarna mochten de kinderen weer op avontuur. Met dank aan de basketballskills van Babacar wonnen we zelfs een nieuwe mascotte voor de huiswerkklas: een mega Husky! Al met al hebben zowel de leerlingen als de begeleiders een heerlijke dag gehad; we kijken nu alweer uit naar het volgende leuke uitstapje.

Feest: op eigen benen!

19 september 2019

Sinds 2019 is Huiswerkklas Oude Westen een zelfstandige stichting. We wilden deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseerden we een feest voor alle leerlingen, ouders en vrienden van de huiswerkklas.
 
Op 26 september werd de Leeszaal in het Oude Westen omgetoverd tot feestzaal. Huiswerkklas Oude Westen is sinds een paar maanden een zelfstandige stichting (en geen onderdeel meer van Aktiegroep Oude Westen) en dat moest gevierd worden. De avond begon om half zes met een warm welkom door bestuursvoorzitter Christof Wielemaker. Vervolgens ging het nieuwe filmpje over de huiswerkklas in première. Heb je dit filmpje nog niet gezien? Bekijk het hier. Na het filmpje hebben we genoten van een super enthousiast en goed optreden van dansgroep YTC. Vervolgens mochten alle genodigden proeven van een heerlijk buffet dat tot in de puntjes was voorbereid door Vinilux Catering. De rest van de avond was er tijd om te dansen en bij te kletsen.
 
Huiswerkklas Oude Westen wil alle aanwezigen bedanken voor hun komst en bijdrage. Wij vonden het feest erg geslaagd en hopen dat we in de toekomst nog veel successen met jullie samen mogen vieren.